Det finns flera typer av golvlampor, och att veta namnen och stilarna innan du handlar kommer att göra det mycket enklare. Nedan följer de olika stilarna för övervägande.

Konsol – Detta är den grundläggande stilen, men de kallas vanligtvis bara golvlampor och inte konsol. De har en rund bas och har en tyg- eller jordskärm.

Torchiere – Mer överdådigt presenterad är facklan vanligtvis cirka sex meter lång och har en skålformad nyans som kastar ljus uppåt. Eftersom ljuset reflekteras från taket är detta ett perfekt val för indirekt belysning.

Arc – Arc golvlampan har en böjd stolpe som gör den perfekt för ett läsrum. Placera dem vid en enda stol eller soffa för bästa effekt.

Swing Arm – Swing Arm har en trippelfog som gör det möjligt för användaren att rikta ljus vart som helst det vertikalt eller horisontellt.

Spårträd – Tre eller flera uttag förgrenar sig från en enda pol på spårträdets golvlampa. Socklarna är inrymda i intressanta glober eller nyanser i olika färger och stilar. Detta lägger till ett mycket roligt element i alla rum.

Bricka – Brickgolvlampor har den klassiska konsolstilen med en inbyggd bricka för alla som vill spara golvyta och avstå från ett slutbord

Leave a Comment